300.000 € voor nieuwe fietsinfrastructuur in PUURS

Op 20 april 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit
fietstocht

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) verhoogt het investeringsbudget voor de fiets naar een historisch hoog niveau – en dat gaan we ook in PUURS merken. Nog in deze bestuursperiode (tot 2019) is er 300.000€ Vlaams geld vastgelegd voor nieuwe fietspaden, voorbereidende studies en onteigeningen voor toekomstige fietsprojecten in PUURS. “Geweldig nieuws voor de fietsers”, zeggen Erwin Mertens, voorzitter van N-VA PUURS en Fractieleider Jan Van Camp (N-VA). “Fietsen wordt dankzij deze Vlaamse investering vlotter en veiliger”.

 

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil meer Vlamingen verleiden om de auto te ruilen voor de fiets. Weyts trekt het investeringsbudget voor de fiets daarom op naar een historisch hoog niveau. In 2017, 2018 en 2019 wordt de magische (en lang onbereikbare) kaap van 100 miljoen euro per jaar telkens gerond. Nu is er ook een uitgebreid Fietsinvesteringsplan klaar met alle concrete projecten – en dat plan bevat ook goed nieuws voor Puurs.

 

“N-VA Puurs ijvert al lang voor meer fietsinvesteringen”, zegt voorzitter Erwin Mertens. “Snelle en comfortabele fietsverbindingen maken fietsen aantrekkelijker. Maar deze investeringen verhogen ook de verkeersveiligheid in onze gemeente. We hebben dit ook aangekaart bij minister Weyts”.

 

Uit het Fietsinvesteringsplan van minister Weyts blijkt dat er nog deze bestuursperiode (tot 2019) 300.000€ Vlaams geld is vastgelegd voor gloednieuwe fietsinfrastructuur, voorbereidende studies of onteigeningen voor toekomstige fietsprojecten in Puurs. Het gaat puur om Vlaams geld voor de fietspaden langs de gewestwegen op het grondgebied van Puurs, dus bovenop de middelen die het lokale bestuur vrijmaakt voor de fietspaden langs de lokale wegen.

 

Concreet gaat het om de aanleg van complex Puurs aan de N-16

 

“Hier zaten veel fietsers in Puurs al lang op te wachten”, besluiten Erwin Mertens en Jan Van Camp tevreden. “We plukken nu lokaal de vruchten van het Vlaamse investeringsbeleid”.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is