Extra aanbod sociale woningen

Op 12 mei 2017, over deze onderwerpen: Leefomgeving
Erwin Mertens

Ruim 3.500.000 euro voor sociale woningen in Puurs

 

Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) investeert een recordbedrag in extra sociale woningen – en dat zullen we ook in Puurs merken. Aan dit investeringsritme en de bijhorende recordbedragen zit minister Homans momenteel al voor op het groeipad van 50.000 bijkomende sociale woningen tegen 2025, zoals uitgetekend in het grond- en pandendecreet. In totaal kwamen er al meer dan 28.000 sociale woningen bij. Dan houden we nog geen rekening met het recordbedrag van 866 miljoen euro dat in 2016 werd geïnvesteerd voor de bouw en renovatie van sociale woningen.

 

Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) wil meer Vlamingen aan een sociale woning helpen. Nooit eerder werd er zo fors geïnvesteerd in sociale woningen als tijdens deze regeerperiode. Voor de provincie alleen al spreken we over een bedrag van 825 365 804 euro, goed voor 9 573 bijkomende sociale woningen en renovaties – en dat is ook goed nieuws voor Puurs.

 

Voor Puurs investeerde Liesbeth Homans de voorbije drie jaar meer dan 3,6 miljoen euro in renovatieprojecten.

 

“N-VA Puurs ijvert al lang voor betere sociale woningen”, zegt voorzitter Erwin Mertens. “Inzetten op renovatie is noodzakelijk. Te veel huurders betalen nog te hoge energiekosten omdat de woning niet voldoet aan de huidige energienormen. Met deze investeringen wordt de kwaliteit van de woning drastisch verbeterd en wordt de energiefactuur voor de huurder aanzienlijk verlaagd”.

 

Bovendien wordt er zowel bij nieuwbouw als bij renovatie extra aandacht besteed aan de toegankelijkheid van de woning. “Dat is erg belangrijk”, besluiten Erwin Mertens “niet alleen voor personen met een beperking maar ook voor ouderen, die daardoor langer in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is