Federale regering slaat gat in gemeentebudget

Op 20 november 2013

Door problemen met tax-on-web stort de federale regering stort dit jaar 819.000 euro minder ontvangsten uit de aanvullende gemeentelijke personenbelasting door naar de gemeente Puurs.
Daardoor dreigt de financiële situatie van Puurs uit de hand te lopen. 

De aanvullende personenbelasting die de gemeente Puurs heft behoort met  7.9 % tot de hoogste in Vlaanderen. Het is echter de federale regering die deze int en het tegoed aan de gemeente doorstort. Door problemen met tax-on-web stort de federale regering 819.000 euro niet dit jaar, maar pas volgend jaar door. Daardoor zal de gemeente Puurs 2013 waarschijnlijk met een tekort afsluiten. Puurs is echter niet de enige getroffen gemeente. In het totaal schuift de regering Di Rupo voor 2013 een factuur van 200 miljoen euro door naar de Vlaamse gemeenten.

 

Zoveelste tegenvaller

“Deze extra kost is een zoveelste tegenvaller voor de inwoners van Puurs”, aldus gemeenteraadslid Jan Van Camp (N-VA), “de schuld van de gemeente Puurs is immers al torenhoog, zo’n 32 595 130,26 euro in het totaal of 1920 euro per inwoner”. Bij de afrekening van het boekjaar 2013 zou de gemeente deze tegenvaller willen rechtzetten. De torenhoge belastingen nogmaals verhogen
is echter geen optie voor de N-VA.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is