Iedereen wil een buurtwinkel

Op 18 juni 2015

Vooral voor de oudere bevolking voor wie het steeds moeilijker wordt om de nodige dagdagelijkse producten aan te schaffen is de afwezigheid van een buurtwinkel een probleem. Zij moeten beroep doen op familie of vrienden om te kunnen gaan winkelen in Puurs of een buurgemeente, maar dat wordt met jaren steeds moeilijker. Ook de jonge en nieuwe bewoners, meestal tweeverdieners, die zich na een lange werkdag verplicht zien om bijkomend en in druk verkeer, verre verplaatsingen te maken, zijn de dupe van het ontbreken van een winkel.

Reden genoeg voor Guy Cools en Frank De Munter om een petitie op te starten. Op korte tijd hebben zij ongeveer 1000 bewoners van Breendonk rechtstreeks aangesproken, waarvan meer dan 90% deze petitie volmondig heeft ondersteund en ondertekend. Een overdonderend succes!

Het is duidelijk dat er DRINGEND moet worden gezocht naar een oplossing voor het ontbreken van een buurtwinkel in Breendonk. N-VA Puurs heeft het op zich genomen alle mogelijke stappen tot een oplossing daarvoor te ondernemen. Deze petitie is slechts de eerste stap .

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is