N-VA Puurs pleit voor parkeerkaart voor zorgverstrekkers

Op 4 juni 2016, over deze onderwerpen: Leefomgeving, Mobiliteit

N-VA Puurs pleit voor parkeerkaart voor zorgverstrekkers

N-VA fractieleider Jan Van Camp zal morgen 04/06 tijdens de gemeenteraad een voorstel indienen dat een uitzondering maakt op het betalend parkeren voor professionele zorgverstrekkers.

Wie in Puurs de wagen in het centrum en de omliggende straten wil laten staan, moet daarvoor betalen. In andere straten moet de blauwe schijf geplaatst worden. Wie kosteloos de wagen wil achterlaten, moet wat uit het centrum parkeren. Personen met een handicap kunnen gratis parkeren en inwoners van Puurscentrum kunnen een parkeerkaart aankopen .

Jan Van Camp (N-VA) vindt dat zorgverstrekkers ook een parkeerkaart moeten kunnen kopen. “Huisartsen, verpleegkundigen, kinesisten en anderen moeten voor hun werk vaak in de betalende zone parkeren. Dat kan hen maandelijks heel wat kosten, of zelfs retributies of boetes.  En bij noodgevallen kan het afhalen van een parkeerticket kostbare tijd innemen en dus ernstige gevolgen hebben.”

Professionele doeleinden
'Daarom lijkt het me een goede oplossing om een parkeerkaart te voorzien voor zorgverstrekkers. Zo kunnen ze voor 50 euro per kalenderjaar parkeren in alle zones en moeten ze niet telkens om een ticket naar de parkeermeter.'

Om de kaart aan te vragen hoeven de zorgverstrekkers enkel het bewijs leveren dat ze verzorger aan huis zijn en een kopie van het inschrijvingsbewijs van hun wagen. Het spreekt voor zich dat deze kaart enkel voor professionele doeleinden gebruikt mag worden.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is