N-VA Puurs steunt SOS Nepal

Op 1 februari 2016, over deze onderwerpen: Ontwikkelingssamenwerking

N-VA Puurs steunt SOS Nepal

Laatste gemeenteraad besliste de voltallige gemeenteraad van Puurs op voorstel van N-VA-fractieleider Jan Van Camp om 3000 euro over te maken aan SOS Nepal, ten voordele van de slachtoffers van de zware aardbeving.

“Vorig jaar november was ik nog op reis in Nepal, de berichten dat verschillende bergdorpjes waar ik was geweest, zwaar zijn getroffen door de aardbeving en dat eeuwenoude monumenten tot puin zijn herleid, hebben mij zwaar aangegrepen. Het was voor mij dan ook evident iets te doen voor Nepal” Aldus Jan Van Camp

N-VA-afdeling deed dan ook het voorstel om de zitpenningen van de gemeenteraadsleden voor één zitting integraal aan deze actie te schenken. Op deze manier zou Nepal gesteund worden, zonder dat dit de Puursenaars iets zou kosten. Bovendien zouden de gemeenteraadsleden van Puurs zo het “goede voorbeeld geven”.  De meerderheid vond echter dat iedereen zelf moest beslissen of ze al dan niet SOS Nepal steunen.

Uiteindelijk besliste de voltallige gemeenteraad om 3000 euro van de gemeentemiddelen over te maken aan de actie SOS Nepal van het consortium 12 12.

“Het belangrijkste is natuurlijk dat het getroffen Nepal geholpen wordt”, vervolgt Van Camp,  “al was het beter geweest dat we hiervoor beroep hadden gedaan op de zitpenningen in plaats van de gemeentekas”

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is