Onveilige verkeerssituaties voor fietsers

Op 20 maart 2014

Veel wegenwerken bevorderderen de veiligheid voor de zwakke weggebruiker niet. Er werd reeds meermaals aangehaald dat een fietszone die uitmondt op de openbare weg, heel gevaarlijk is voor de fietser. In Ruisbroek is er onlangs zo’n situatie bijgekomen te wijten aan een wegversmalling. Peter Hoefman, gemeenteraadslid (N-VA) vroeg aan het schepencollege of het niet mogelijk is om met een waarschuwingsbord aan te geven dat de weg verderop 1 meter versmalt.

Voor schepen Alex Goethals (CD&V) is het plaatsen van dergelijk bord overbodig. Het probleem zit in de overdreven snelheid die veel bestuurders erop nahouden. Op die bewuste plaats mag immers max. 50 km/u gereden worden. Met het plaatsen van een bord, voorkom je niet dat bestuurders hun snelheid gaan terugschroeven. Indien iedereen zich aan de aangegeven snelheid zou houden, zou er zich geen enkel probleem stellen.

Persoonlijke noot van Peter Hoefman (N-VA): ondanks lage snelheden doen er zich dagelijks meerdere ‘bijna ongevallen’ voor op deze plek. Wanneer er een bus van De Lijn of een vrachtwagen passeert, is er geen doorkomen aan. Wordt vervolgt…

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is