Veiligheid toegang kinderopvang Paepenheide te Breendonk

Op 21 november 2016, over deze onderwerpen: Leefomgeving
kinderopvang

Sinds dit jaar 2016, is de kinderopvang De Sloeber in het vernieuwde Paepenheide officieel van start gegaan.

Zoals voorheen, toen de kinderopvang aan de basisschool was in het oud-Klooster, ligt ook Paepenheide in een zone 30.

N-VA Puurs heeft altijd gezegd dat de vroegere opvang ideaal was qua veiligheid voor de kinderen. De huidige locatie is dat niet.

Meermaals steken kleine kinderen zonder begeleiding plots de straat over terwijl auto’s, zij het langzaam, gewoon doorrijden of terwijl auto’s manoeuvreren in de straat, meestal door gebrek aan voldoende parkeergelegenheid die ver genoeg verwijderd is van de oversteekplaats.

Alhoewel een zebrapad in een zone 30 niet verplicht is wil N-VA Puurs toch pleiten voor het aanleggen ervan zoals nu nog het geval is bij de basisschool in Breendonk. Dat maakt het duidelijk voor iedereen. En duidelijkheid zorgt voor minder ongevallen.

Een bezorgde vader vertelde N-VA gemeenteraadslid Guy Cools dat hij zijn zoontje probeert aan te leren enkel op een zebrapad over te steken en juist aan zijn school ontbreekt dat pad.

'Iedereen gaat er te gemakkelijk van uit dat een zone 30 veilig is maar de verkeerssituatie op het Dorpshart heeft ons geleerd dat dat niet het geval is!' aldus Guy Cools. Hij stelt daarom het gemeentebestuur welke actie het gaat ondernemen om deze gevaarlijke situatie te verhelpen en niet te wachten tot het misgaat?

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is